Forum PL-SOFT Strona Główna PL-SOFT
Forum Użytkowników aplikacji PL-SOFT

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem z odpaleniem programu, VISTA

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PL-SOFT Strona Główna -> Instalacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarosław Łątkowski

PostWysłany: Wto Wrz 29, 2009 5:33 pm    Temat postu: Problem z odpaleniem programu, VISTA Odpowiedz z cytatem

Witam, mam problem z instalacja Drzewa genalogicznego II na systemie VISTA gdzie na 2 komputerze gdzie jest system XP dziala poprawnie. Po wgraniu za pierwszym razem wszystko bylo ok pozniej przy probie wgrania bazy danych z systemu XP zaczely sie proplemu z odczytem bazy danych : "nie mozna wczytac bazy danych c:/". Klikukortnie przeinstalowana dalej nie dziala.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Site Admin

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Program powinien działać poprawnie na systemie VISTA (zresztą na niej jest projektowany) jak i na XP.
Proszę opisać co dokłądnie się dzieje, jakie są komunikaty. Może problem dotyczy uprawnień ?
Pozdrawiam, Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Jarosław Łątkowski

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 2:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Chciałem przegrać DG. na laptopa .po wgraniu programu z płyty nie udało mi się przegrać danych.
Cały czas wyskakuje informacja Nie można odczytać danych z pliku C;/.....itd.
próbowałem różne rozwiązania ,ale bez powodzenia.
Odinstalowałem DG i ponownie instalowałem i teraz w trakcie inst. pojawia sie napis Błąd podczas wykonywania IPersist File:: Save code Ox800700005
odmowa dostępu
Co mogę jeszcze zrobić?
pozdrawiam
Powrót do góry
Kszych

PostWysłany: Pią Paź 02, 2009 2:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jarosław Łątkowski napisał:
po wgraniu programu z płyty nie udało mi się przegrać danych.

Nie bardzo kojarzę sposób postępowania, ale po co wgrywanie programu z płyty ? Wersję instalacyjną proszę pobrać z serwisu, po zainstalowaniu wgrać pliki z danymi i po kłopocie. Jeżeli plik z danymi był zapisany na CD, może zaistnieć konieczność zmiany atrybutu pliku - na CD jest on w trybie read-only (tylko do odczytu) a winien być również do zapisu. To pewnie ten błąd odmowy dostępu. Proszę zaznaczyć plik(i) prawym klawiszem myszy wybrać właściwości i odznaczyć zaptaszkowanie "tylko do odczytu", oczywiście na dysku a nie na CD ...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jarosław Łątkowski

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 9:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

działa juz dziekuje
pozdrawaim
Powrót do góry
Andrzej Psz

PostWysłany: Sro Lip 14, 2010 8:16 pm    Temat postu: Niemiecki system Vista Odpowiedz z cytatem

Administrator napisał:
Program powinien działać poprawnie na systemie VISTA (zresztą na niej jest projektowany) jak i na XP.
Proszę opisać co dokłądnie się dzieje, jakie są komunikaty. Może problem dotyczy uprawnień ?
Pozdrawiam, Wink

Witam, mam problem z instalacja Drzewa Genalogicznego w systemie VISTA .
Po wgraniu wersji demostracyjnej i uruchomieniu pojawia sie komunikat.
Unable to create directory.
I nie idzie programu uruchomic tym bardziej wpisac kodow aktywacyjnych.
Pozdrowienia.
(mam program Vista Niemiecki)
Do tej pory pracowalem na Ahnenforscher 3 i 4 od prawie 20 lat ale niestety program jest bardzo dobry ma jedna najwazniejsza wade nie pisze polskich liter a bez tego nie mozna poprawnie pisac nazwisk.
Dlatego zdecydowalem sie na probe sprubowac innych programow ktore pisza po polsku.
Mam baze danych rodzinna 722 osoby.

Witamy,

Nie problemów z działaniem programu na Viście.

Proszę podać kody, które Pan wstawia i program je błędnie wczytuje.

Proszę także spróbować uruchomić program jako administrator.

Prawy klawisz myszy na skrócie programu i opcja Uruchom jako administrator.

Mimo wszystko nie moge uruchomic programu tez jako administrator.
Ten sam komunikat.
Unable to create directory.
Podrozuje z Loptopem i glownie na tym komputerze potrzebuje ten program.
Pozdrowienia
Powrót do góry
Administrator
Site Admin

PostWysłany: Sob Lip 17, 2010 8:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proszę sprawdzić, czy w katalogu, w którym próbuje Pan instalować DG można cokolwiek innego zrobić, np. utworzyć "ręcznie" folder ? Być może problem tkwi w uprawnieniach Użytkownika.

Pozdrawiam, Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Andrzej Psz

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 9:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Administrator napisał:
Proszę sprawdzić, czy w katalogu, w którym próbuje Pan instalować DG można cokolwiek innego zrobić, np. utworzyć "ręcznie" folder ? Być może problem tkwi w uprawnieniach Użytkownika.

Pozdrawiam, Wink

Niestety wszystkie mozliwosci zostaly wyczerpane, program nie dal sie uruchomic.
Przez przypadek znalazlem wersje demostracyjna z 24,08,2007 i bez problemu wszystko chodzi.
Powrót do góry
Administrator
Site Admin

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Program jest projektowany na systemie Vista.
Proszę sprawdzić w miarę możliwości na innym komputerze z systemem Vista. Trudno jest nam cokolwiek pomóc, gdyż praktycznie mamy jednostkowe zgłoszenia tego typu. Biorąc pod uwagę wiele możliwych przyczyn zazwyczaj proponujemy reinstalację systemu (po uprzednim sprawdzeniu na innym komputerze).

Pozdrawiam, Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PL-SOFT Strona Główna -> Instalacja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: