Forum PL-SOFT Strona Główna PL-SOFT
Forum Użytkowników aplikacji PL-SOFT

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

problem z zapisem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PL-SOFT Strona Główna -> Użytkowanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kabo

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 10:21 pm    Temat postu: problem z zapisem Odpowiedz z cytatem

Szanowni Państwo,
Zakupiłem program DG GOLD. Zaintalowałem i zarejestrowałem. Z programu PAF, w którym mam zebrane wszelkie dane, wygenerowałem GEDCOM. Pięknie weszło wszystko do DG. Niestety Nie mogę tego zapisać. Pojawia sie komunikat "An invalid character was found text content".
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kabo

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 8:44 pm    Temat postu: problem z zapisem Odpowiedz z cytatem

Szanowni Państwo.
Pogrzebałem na forum i znalazłem odpowiedź w poscie Andrzeja. Przy exporcie z PAFA trzeba odhaczyć "notatki".
Dziekuję i pozdrawiam
Powrót do góry
Administrator
Site Admin

PostWysłany: Sob Sty 09, 2010 11:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak.
Pozdrawiam, Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sailor

PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to ja mam kolejny problem.

Mam drzewo liczące 340 osób. Chciałbym zapisać w jpg. Na początku pojawiał się komunikat: "Uwaga, rozmiary drzewa są za duże, zmniejsz skalę lub podziel drzewo na większa ilość części!". Nic nie zmieniając dzień później udało mi się zapisać w jpg w jednym pliku bez zmniejszania skali, następnie dodałem dosłownie 5 dat i znowu pojawia się ten sam komunikat. Nie chce zmniejszać skali bo dopiero przy 25% może zapisać w jednym pliku a w tedy jakoś tego wiadomo jaka jest, też nie chce dzielić na części. Dlaczego raz mogę zapisać, a raz nie?

pozdrawiam
Powrót do góry
Administrator
Site Admin

PostWysłany: Nie Sie 08, 2010 7:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pytanie o koleny plik wynika z ograniczeń rozmiaru pliku JPG w systemie operacyjnym. Dodając dane (zmieniając układ lub skalę) zmienia się ten rozmiar obrazu. Plik ten tworzony jest na żądanie i w danym momencie prawdopodobnie przekroczona została maksymalna wartość, stąd zaproponowano utworzenie dodatkowego pliku.

Pozdrawiam, Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PL-SOFT Strona Główna -> Użytkowanie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: