| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kabo
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 10:21 pm Temat postu: problem z zapisem |
|
|
Szanowni Państwo,
Zakupiłem program DG GOLD. Zaintalowałem i zarejestrowałem. Z programu PAF, w którym mam zebrane wszelkie dane, wygenerowałem GEDCOM. Pięknie weszło wszystko do DG. Niestety Nie mogę tego zapisać. Pojawia sie komunikat "An invalid character was found text content".
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kabo
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 8:44 pm Temat postu: problem z zapisem |
|
|
Szanowni Państwo.
Pogrzebałem na forum i znalazłem odpowiedź w poscie Andrzeja. Przy exporcie z PAFA trzeba odhaczyć "notatki".
Dziekuję i pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Administrator Site Admin
|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie tak.
Pozdrawiam,  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sailor
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:46 pm Temat postu: |
|
|
no to ja mam kolejny problem.
Mam drzewo liczące 340 osób. Chciałbym zapisać w jpg. Na początku pojawiał się komunikat: "Uwaga, rozmiary drzewa są za duże, zmniejsz skalę lub podziel drzewo na większa ilość części!". Nic nie zmieniając dzień później udało mi się zapisać w jpg w jednym pliku bez zmniejszania skali, następnie dodałem dosłownie 5 dat i znowu pojawia się ten sam komunikat. Nie chce zmniejszać skali bo dopiero przy 25% może zapisać w jednym pliku a w tedy jakoś tego wiadomo jaka jest, też nie chce dzielić na części. Dlaczego raz mogę zapisać, a raz nie?
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Administrator Site Admin
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 7:19 pm Temat postu: |
|
|
Pytanie o koleny plik wynika z ograniczeń rozmiaru pliku JPG w systemie operacyjnym. Dodając dane (zmieniając układ lub skalę) zmienia się ten rozmiar obrazu. Plik ten tworzony jest na żądanie i w danym momencie prawdopodobnie przekroczona została maksymalna wartość, stąd zaproponowano utworzenie dodatkowego pliku.
Pozdrawiam,  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|